Кличко съобщи това рано тази сутрин в Телеграм след вълната от

...
Кличко съобщи това рано тази сутрин в Телеграм след вълната от
Коментари Харесай

Метрото в Киев тръгна, водоснабдяването е възстановено frognews.bg

Кличко заяви това рано тази заран в " Телеграм " след вълната от съветски въздушни удари по сериозна инфраструктура в Украйна през вчерашния ден.

 

Проруските сепаратисти в Източна Украйна в това време споделиха, че един граждански е бил погубен при обстрел от страна на украинските въоръжени сили по така наречен Донецка национална република (ДНР) през последното денонощие, съобщи ТАСС.

 

По данни на Киев Русия е изстреляла през вчерашния ден над 70 ракети - едни от най-масираните удари от началото на нейната инвазия в Украйна на 24 февруари, отбелязва Ройтерс. В резултат украинските управляващи бяха принудени да пресечен електрозахранването на доста места в страната.

 

Кметът на Киев заяви още, че към този момент е възобновено топлоподаването към половината от клиентите и електроснабдяването на две трети от клиентите в украинската столица. Електрозахранването обаче продължава да бъде прекъсвано спешно по места, сподели в това време той и добави, че дефицитът на електричество е сериозен.

 

По-рано този месец Кличко предизвести за " апокалиптичен сюжет " за украинската столица, в случай че съветските удари по инфраструктурни обекти продължат. В същото време той посочи, че към този момент няма потребност да бъдат евакуирани хора, напомня Ройтерс.

 

Трима цивилни са били ранени при украински обстрел по Донецк тази нощ, оповестиха сепаратистките управляващи, представени от ТАСС. Според тях въоръжените сили на Украйна са изстреляли шест ракети " Град " по Будьоновския регион в южната част на града.

 

По-рано тази заран проруските сепаратисти в Източна Украйна оповестиха за един погубен и седем ранени цивилни в ДНР през последното денонощие.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР